Posted on

Flytta möbler på egen hand

I samband med en flytt kan det förekomma att man behöver flytta omkring möbler i den gamla eller nya bostaden. Själva inbärningen kanske är svår att ordna på egen hand, men att baxa runt möbeln är sällan svårt. Det finns smarta små vagnar man kan ställa möbeln på, eller så placerar man en filt eller handduk under ena halvan av möbeln medan andra delen lyfts och knuffas. Tyg

Flytta ihop - Bära kartonger

 

et gör att möbeln helt enkelt glider över golvet. Om man har höga trösklar eller liknande kan det vara lite svårt att flytta runt på egen hand, och så är det klokt att be om hjälp.

Förbered flytten i tid
När man ska flytta ensam är det alltid klokt att börja förbereda flytten i god tid. Om man vet med sig att man ska flytta kan man börja packa sådant man inte använder, även om man inte ännu vet vart man ska. Ju mindre man har att packa i direkt anslutning till flytten desto smidigare kommer det att gå när det väl är dags. När det gäller förberedelserna kan du med fördel köpa in flyttkartonger, bubbelplast och annat som krävs för att packa. Välj flyttkartonger av god kvalitet och se gärna till att du inte har massor av olika dimensioner på lådorna. Om lådorna är av samma storlek blir det lättare att stapla.