Fördelar och nackdelar med flyttfirmor

I de allra flesta fall innebär anlitandet av en flyttfirma endast positivt med flyttfirmor i göteborg. Idag väljer de allra flesta att ta professionell hjälp när det är dags att flytta från en bostad till en annan – just för att det är så mycket smidigare. Precis som med allt annat här i världen finns det dock även baksidor som är viktiga att veta om.

En flytt är jobbig för de allra flesta och ännu tuffare blir den om du ska ta hand om allt själv. Visst är det fullt möjligt. Många flyttar utan någon hjälp från företag, men det tar länge tid, innebär mer arbete och kan orsaka skador på kroppen om ni bär på felaktiga sätt. I den här texten kommer vi att titta närmare på både fördelar och nackdelar med att anlita en flyttfirma.

Fördelar
Fördelarna är helt klart fler än nackdelarna, förutsatt att du anlitar en firma som är riktigt seriös och professionell.

• Du har möjlighet att beställa allt som har med flytten att göra från ett och samma företag. Många flyttfirmor erbjuder allt från bärhjälp till kartonger, packning, transport, bortforsling, flyttstädning och mycket mer.
• Du behöver inte göra något av det tunga jobbet själv och behöver inte muta kompisar och släktingar för att få hjälp med bärandet.
• Du kan använda dig av RUT-avdraget för att sänka kostnaderna för flyttstädningen med hela 50 %. Om arbetet skulle kostat dig 6000 kronor behöver du alltså endast betala 3000 kronor. Det är dessutom flyttfirman som sköter hela ansökan åt dig.
• Du behöver inte befinna dig på plats för själva flytten, utan kan vara på arbetet, umgås med barnen och spana in det nya stället eller käka pizza under tiden som företaget sköter jobbet.
Nackdelar
Med det sagt finns det också nackdelar som är viktiga att veta om och som kan vara avgörande för om du vill ha professionell hjälp eller inte.

• Att anlita en flyttfirma kostar en hel del pengar, även om du väljer de allra grundligaste tjänsterna som bärhjälp och transport.
• Har du använt upp RUT-avdraget på städning under året kommer du att behöva betala fullt pris. Det gäller även om du redan fått flytten utförd och avdraget inte finns tillgängligt när fakturan ska skickas iväg.
• Det finns en del oseriösa flyttfirmor på marknaden och dessa är viktiga att se upp för. Läs på ordentligt om företaget du vill anlita och se till att du kontrollerar organisationsnummer, F-skatt och försäkringar.
• Den mänskliga faktorn kan alltid ha betydelse och det gäller även vid flytt. Det är okända människor som kommer att hantera dina saker, som kommer att köra transportbilen och bära upp allt. Skador kan inträffa och förseningar du inte räknat med kan förekomma.