Renovera badrummet med liten budget

Ett badrum är så mycket mer än ett våtrum som du använder för att tvätta kläder, göra dina behov eller hålla hygienen på topp. Badrummet är också det första rum som du antagligen kliver in i på morgonen när du vaknar och det sista rummet (utöver sovrummet) som du ser när du ska gå och lägga dig på kvällen.

För att du ska kunna påbörja och avsluta dagen på bästa sätt är det också viktigt att du trivs i ditt badrum. Det gör du genom att designa och inreda det precis så som du vill ha det. Många väljer till och med att göra större renoveringar, men en renovering kan lätt associeras med större summor pengar, lån, hantverkaroro och budgetar som inte håller. Det kan naturligtvis skapa en viss oro för att renovera badrummet överhuvudtaget, men du kan faktiskt trolla med små medel. Du behöver ingen gigantisk budget för att kunna få ett fint badrum göteborg som passar din personliga stil.

Budgettips till badrumsrenoveringen
Standard kan faktiskt vara snyggt

Ju ovanligare mått du väljer på kakel, desto dyrare kommer det också bli. Våga välja standardmått på 10×10 cm alternativt 15×15 cm om du vill ha lite större alternativ. Är det någon tid du ska satsa på standardformat på kakel är det nu när den industriella stilen råder som mest. Dessa kakel är dessutom riktigt billiga och perfekta för stora ytor!

Målade väggar

Förr i tiden var målade väggar i badrummet ett ganska tydligt bevis på en budgetrenovering, men idag anses det istället ovanligt, unikt och lyxigt. Våga testa på målade väggar och satsa gärna på någon annan färg än det klassiska vita. Det ger elegans till badrummet och gör det mer exklusivt. Det är dessutom mycket budgetvänligt, eftersom färg går att hitta till riktigt bra priser.

Gör egna badrumsmöbler

Du måste inte välja de allra dyraste kommodskåpen på marknaden. Har du lite fantasi kan du skapa dina alldeles egna möbler med bra och billiga loppisfynd. Du kan egentligen välja vilken typ av möbel som helst, både med och utan skåp eller lådor. Det enda du behöver tänka på är att göra plats för vattenlåset och att inte ställa skåpet för nära bad och dusch.

Skippa det inbyggda

Alla saker som ska byggas in eller integreras kommer att kosta dig mer. Om du bara väljer en riktigt snygg toalett i en design som du gillar gör det sällan något om rören syns. Även om du har en liten budget kan du hitta en fin och fräsch toalett. Välj gärna en med ett mjukstängande lock för extra lyxig känsla (och för att minska störande oljud).